Tweede landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse een succes

Aan de tweede landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse hebben een groeiend aantal restaurants en gasten deelgenomen. 120 restaurants hebben op doordeweekse dagen minstens 3800 gasten laten ervaren en proeven hoe smaakvol pure ingredi├źnten zijn en minder zout eten is.

Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “We hebben het belang van minder zout eten tijdens deze tweede landelijke editie goed voor het voetlicht gebracht. We zijn heel blij met het grote draagvlak bij restaurants en het publiek en gaan de Driedaagse de komende jaren verder uitbreiden!"

Minder zout op de kaart
De Nierstichting Restaurant Driedaagse heeft Nederland weer wat zoutbewuster gemaakt. Bij ruim 120 restaurants stonden smaakvolle menu’s met pure ingrediënten en aandacht voor minder zout minstens 3 dagen lang letterlijk op de kaart. Het heeft bijgedragen aan de nodige inspiratie en motivatie binnen de horecabranche.  Mede dankzij inzet en inspiratie van ambassadeurs en top chefs: Menno Post (Olivijn), Wilco Berends (De Nederlanden), Ferry van Houten (Het Bosch Waterfront & The Gaia) en Marko Karlese (Villa la Ruche)  en  partners Resengo, Vitam, Koppert Cress, Scelta Mushrooms, en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Robèr Willemsen, voorzitter KHN: “Wij zijn er trots op dat 120 restaurants meteen enthousiast waren en meededen. Zij zorgden ervoor dat ruim 3800 gasten een menu met aandacht voor minder zout konden eten. En lieten daarmee het Nederlandse publiek proeven hoe lekker eten met minder zout smaakt! We gaan ervoor dat er in 2020 nog meer restaurants meedoen aan de Restaurant Driedaagse!”

Restaurant Driedaagse 2020
De Nierstichting Restaurant Driedaagse is een jaarlijks evenement. In de week van 23 tot en met 29 maart 2020 vindt de derde landelijke editie plaats. De komende jaren wil de Nierstichting samen met nog meer restaurants en partners een nog breder publiek laten proeven hoe smaakvol pure ingrediënten zijn en minder zout eten is.

Want als mensen zich houden aan de norm van maximaal 6 gram zout per dag, dan voorkomt dat naar schatting bijna 150.000 gevallen van chronische nierschade over een periode van 10 jaar.