1000e deelnemer op nieren.nl

Afgelopen week verwelkomde nieren.nl de 1000e deelnemer. Deze mijlpaal illustreert samen met het huidige bezoekersaantal van 25.000 per week dat nieren.nl voorziet in een behoefte van nierpatiƫnten, hun naasten en nierdonoren.

De behoefte aan betrouwbare informatie op één plek en een veilige online omgeving om ervaringen uit te wisselen met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten was de reden voor de Nierstichting en de NVN om bijna een jaar geleden samen nieren.nl te lanceren. Op nieren.nl brachten zij betrouwbare informatie over nieren en nierziekten samen in de bibliotheek en combineerden dit met een community.

Contact gelijkgestemden
In de community kunnen deelnemers in een veilige online omgeving een blog starten, aan gesprekken deelnemen en contact zoeken met individuele andere deelnemers. Bijvoorbeeld over hoe je kunt omgaan met nierziekte in je dagelijks leven, over de gevolgen voor je relaties, werk en sociale leven. “Het is fijn om in contact te komen met andere mensen die hetzelfde hebben ervaren als wat jij ervaart, en geruststellend om te lezen dat dat gaat veranderen,” vertelt community deelnemer Marga van Herwijnen.

Meer weten?
Op dit moment trekt nieren.nl zo’n 25.000 bezoeken per week. En 1.000 deelnemers maken nu gebruik van de community. Hiermee krijgen zij ook onder andere aanbevelingen voor artikelen die relevant zijn voor hen. Meer weten? Bezoek nieren.nl of lees hier wat de community je als deelnemer kan bieden.