Praat mee over regeneratieve geneeskunde!

Op 7 februari 2019 zijn nierpatiënten en hun naasten van harte welkom in Maastricht om mee te praten over het baanbrekende onderzoek van RegMed XB. In 2016 sloeg een aantal gezondheidsfondsen, universiteiten en bedrijven de handen in één om samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor genezing van enkele chronische ziektes. Dit leidde tot de oprichting van RegMed XB, waarbij inmiddels 5 universiteiten en bijna 20 bedrijven zijn aangesloten. Met als doel: een grote stap zetten richting de genezing van nierfalen, hart- en vaatziekten, artrose en diabetes type 1. En wel op een manier die bijdraagt aan betaalbare en zinnige zorg. Een mooie ambitie, maar hoe moet die zorg er eigenlijk uit zien?

In één ochtend wordt je bijgepraat over de laatste stand van zaken én kun je meepraten over de manier waarop patiënten worden betrokken bij de verschillende onderzoeken (bij RegMed XB noemen we dit moonshots). Je kunt zelf aangeven naar welk onderzoek je voorkeur uitgaat.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar inschrijving is verplicht. Na inschrijving ontvang je alle details over de locatie. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij! Het programma op hoofdlijnen vind je hieronder.

Programma
09.30 uur: Registratie en ontvangst
10.15 uur: Opening en algemene lezing. Wat is regeneratieve geneeskunde? Hoe gebruikt RegMed XB dit? Wat is de rol en betekenis voor patiënten?
11.15 uur: Keuze uit 4 sessies, opgedeeld naar ziektebeeld. Informatie en discussie over de projecten:

  • Nieren: de eerste stap naar een functionele mini-nier
  • Hart- en vaatziekten: het regenereren van een hart               
  • Artrose: op weg naar een levend kunstgewricht      
  • Diabetes type 1: de eerste menselijke test van een levende kunstalvleesklier            

12.30 uur: Lunch, met mogelijkheid tot begeleide rondleiding langs RegMed XB onderzoeksposters

Praktisch
Locatie: Maastricht Nederland, meer details worden verstrekt na registratie
Datum: 7 februari 2019, 10.00 –12.30 uur.
Meer informatie: events@regmedxb.com