Tip: Verse kruiden zijn teer. Knip of snijd ze daarom met een scherp mes. Hierdoor worden de kruiden zo min mogelijk beschadigd en gaan de aroma's minder snel verloren.
Alles wat je moet weten
Typen kruiden
Gedroogde kruiden
Bij gevriesdroogde en gedroogde kruiden is het vocht onttrokken waardoor ze langer houdbaar zijn. Je hoeft er minder van toe te voegen dan verse of diepgevroren kruiden. Bewaar ze op een koele droge plek, zo blijft de smaak lang goed.
Verse kruiden
Verse kruiden geven een gerecht de meeste smaak, geur en kleur. Plantjes kan je eenvoudig zelf kweken op de vensterbank. Afgesneden kan je ze tot een paar dagen koel bewaren. Wikkel ze hiervoor in een vochtig keukenpapiertje of in een vochtige theedoek.
Diepgevroren kruiden
Deze kruiden worden snel na het plukken ingevroren. Daardoor blijven geur en smaak goed behouden. In de vriezer zijn de kruiden tot meerdere maanden houdbaar.