Tromp & Rueb: gerechten smaken fraaier met een scheutje azijn en minder zout

Even voorstellen

Tromp & Rueb is het eigen merk van familiebedrijf Burg Group. Zij bestaan al sinds 1947. Zij produceren vanuit dit merk de meest heerlijke natuurazijnen, als basis voor ieder gezond gerecht. Hun streven: een gezondere, smaakvollere en schonere wereld. Ze doen dat op een duurzame en eerlijke manier.

Daarom zijn wij partner

‘Wij hopen door de samenwerking met de Nierstichting het gebruik van azijn en het maken van gezonde gerechten te stimuleren. Veel mensen weten niet dat door het toevoegen van azijn aan je gerechten de smaak van de ingrediënten meer naar boven komt. Het is een magisch zuurtje. Het maakt bijvoorbeeld je vlees malser door het toe te voegen aan de marinade. En je hoeft bijna geen zout toe te voegen aan gerechten als je er azijn bij doet. Dat is iets wat veel mensen nog niet weten. Het zorgt voor een gezonder voedingspatroon en deze boodschap dragen we graag samen met de Nierstichting uit.’ 

'Tromp & Rueb is partner van de Nierstichting omdat wij een gemeenschappelijke boodschap hebben: minder zout, meer smaak. Vanaf het eerste moment was er een duidelijke verbondenheid met de Nierstichting en door de wederzijdse chemie ontstond er enorm veel energie door samenwerking.'

Zo werken wij samen

‘We nemen deel aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse en leveren recepten voor de receptenboekjes van de Nierstichting. We dragen de boodschap dat het gebruik van minder zout gezonder is, ook vanuit onze kant uit. Zo delen wij bijvoorbeeld onze kennis over het gebruik van azijn met leerling-koks. En we vertellen over onze samenwerking op de etiketten van onze producten in de supermarkt.’ Op de website van Tromp & Rueb vind je recepten met aandacht voor minder zout en meer smaak.