Scelta Mushrooms: Let’s talk mushrooms

Even voorstellen

Scelta Mushrooms haalt alles uit de champignon. Wij verwerken deze tot een breed assortiment producten, van vers ingevroren en lang houdbare champignons tot gezondere snacks en natuurlijke smaakversterkers. In meer dan 80 landen worden miljarden van onze Nederlandse champignons gebruikt vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit en zijn wij leverancier aan alle leidende merken in de voedingsmiddelenindustrie, foodservice en retail.

Scelta is altijd op zoek naar innovaties. Zo produceren we champignons met extra vitamine D, die worden belicht met UV licht. Ontwikkelen we immuun versterkende producten (Mush-D), ontwikkelen we gezonder veevoer en werken we met partners aan duurzame alternatieven voor vlees in de vorm van blendburgers en plantaardige vleesvervangers.

Je ziet kruiden en champignons

Daarom zijn wij partner

De meerderheid van de wereldbevolking eet te zout. Gezondheid en duurzaamheid zijn belangrijke kernwaardes voor Scelta. Daarom zijn we ook trotse partner van de Nierstichting. Samen met partners blijven we zoeken naar nieuwe sectoren waarin de champignon ingezet kan worden, naar nieuwe smaaksensaties, duurzame mogelijkheden en gezonde producten.

Scelta Mushrooms is een trotse partner van de Nierstichting, waarbij we tijdens de Restaurant Driedaagse chefs willen helpen bij het koken met minder zout en meer umami.

Zo werken wij samen

Een van onze andere innovaties is de Scelta Taste Accelerator. De in champignons van nature aanwezige umami-smaakstof werkt als een natuurlijke smaakversterker en kan verschillende smaken zoals zout versterken. Hierdoor is het een krachtig alternatief voor kunstmatige smaakversterkers en draagt het bij aan het verminderen van zout.