Dutch Cuisine: duurzaam eten en leven

Even voorstellen

Dutch Cuisine is voor iedereen die duurzaam wil leven en eten. Je vermindert namelijk het aantal voedselkilometers behoorlijk als je lokaal en bewust inkoopt. Onze Nederlandse boeren en tuinders zorgen iedere dag weer voor heerlijke, verse producten zodat wij ieder seizoen een gezonde keuze kunnen maken. Met deze prachtige producten van Nederlandse bodem bereiden de chefs van Dutch Cuisine verrassende, heerlijke gerechten die ook nog eens goed zijn voor het milieu.
De chefs van de aangesloten Dutch Cuisine restaurants koken via onze principes. Dit wil zeggen dat zij lokaal inkopen, rekening houden met wat er te koop is in ieder seizoen en koken via ons 80/20 principe.
Groenten heeft bij ons de hoofdrol (80%) en een duurzaam stuk vlees of vis is bijzaak (20%). Zo zijn de gerechten minder belastend voor het milieu en kan jij als consument zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd.
Kijk voor meer informatie op dutch-cuisine.nl.

Je ziet een verscheidenheid aan voedingsmiddelen op een tafel

Zo werken wij samen

Dutch Cuisine en de Nierstichting werken samen op het thema gezondheid. Dit doen we door het stimuleren van gezonder aanbod met minder zout en meer smaak. In samenwerking met de Nierstichting gaat Dutch Cuisine haar chefs de komende jaren inspireren om minder zout toe te passen bij de voedselbereiding. Zo hebben we al eerder onze Dutch Cuisine studenten uitgedaagd om een zoutarm viergangenmenu te koken met maximaal 2 gram zout per persoon. Op deze wijze kunnen we samen met de Nierstichting bijdragen aan de gezondheid van de gasten in onze Dutch Cuisine restaurants door het zoutgebruik te verminderen.

Daarom zijn wij partner

Voeding kan zowel preventief als regressief een rol spelen in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld bij de voorkoming of genezing van verschillende welvaartsziekten. Dutch Cuisine wil hier graag een positieve bijdrage aan leveren door kennisdeling over gezondheidsaspecten bij recepten. De samenwerking met de Nierstichting is hier een mooie aanvulling op. Op deze manier kunnen we samen chefs en consumenten inspireren om duurzaam en gezond te koken, en dus ook met minder zout.

'Verrassend hoe veel smaak je uit producten kan halen als je maar de juiste technieken gebruikt. Dit maakt het dat zout achterwegen gelaten kan worden en het product puurder wordt', aldus Dutch Cuisine ambassadeur Gerard Voskuilen, ROC Friese Poort.