Bestellen van collectematerialen

Hier vind je meer informatie over het bestellen van de collectematerialen.
Je kunt de bestelling laten leveren vanaf week 29 tot en met week 36.
Bij deze levering ontvang je - zonder dat je het besteld hebt - een QR-drager en een wervingsposter voor nieuwe collectevrijwilligers. Het zou fijn zijn als je deze poster kunt hangen op een plaats waar veel mensen het kunnen lezen, zoals in het buurthuis, bibliotheek of supermarkt.

Collectematerialen
Bij jouw bestelling heb je de keuze uit verschillende materialen. Hieronder de uitleg over deze bestelmaterialen.
Bestel de materialen alsjeblieft bewust om verspilling te voorkomen en kosten te besparen. Zo blijft een groter deel van de inkomsten beschikbaar voor nierpatiënten. Houd bij de bestelling wel rekening met eventuele nieuwe collectanten. Ook de komende periode worden er nog nieuwe collectevrijwilligers geworven. Op Collecteweb vind je dus altijd de meest actuele informatie.

Let op! Er zijn 2 soorten collectepakketten; er is keuze uit:

 • Traditioneel collectepakket (voor collecteren met de traditionele (grijze) collectebus)
 • 100%QR collectepakket

In het filmpje en de onderdelen hieronder leggen we je graag uit wanneer de verschillende materialen kunnen worden ingezet.

We staan voor je klaar!
Wij kunnen ons voorstellen dat je wellicht vragen hebt of hulp kunt gebruiken bij het plaatsen van de bestelling. De medewerkers van onze collecteafdeling staan voor je klaar om te helpen. Je kunt hen bereiken per e-mail op collecte@nierstichting.nl of bel met 035 6978050 (maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur).

Meer informatie over hoe het bestelformulier werkt, vind je hier:
Uitleg van de te bestellen materialen:

Traditioneel collectepakket

In dit traditionele collectepakket zit:

 • 1 legitimatiebewijs
 • 1 verzegeling voor de collectebus
 • 1 bedankkaart
 • 1 collectantenpresentje (Kaartje2Go)
 • 10 donatiekaarten

Let op: in het pakket zit geen collectebus. Heb je (nog) geen collectebussen dan kun je deze apart bestellen.

100%QR collectepakket

In het 100%QR pakket zit:

 • 1 QR-drager
 • 1 bedankkaart
 • 1 bedankje (Kaartje2Go)
 • 10 donatiekaarten

Let op: in het pakket zit geen legitimatiebewijs. Dit klopt. Het legitimatiebewijs is namelijk mee gedrukt op de QR-drager, zodat je daarop de persoonsgegevens kunt invullen, of natuurlijk de geprinte stickers vanuit Collecteweb kunt plakken.

Collectebus (zonder verzegeling, met bussticker)

De Nierstichting gebruikt grijze collectebussen. Veel coördinatoren hebben deze in voorraad. Heb je bussen nodig? Dan kun je deze bestellen. De collectebussen zijn voorzien van een rode bussticker. Na de collecte kunnen alle bussen in jouw beheer blijven.

100%QR-drager

Voor de 100%QR collectanten bestel je het 100%QR-collectantenpakket, daar zit namelijk alles in dat een collectant nodig heeft. Heb je meer losse QR-dragers nodig, dan kun je deze bestellen. Een los legitimatiebewijs heb je niet nodig. Deze is namelijk mee gedrukt op de QR-drager, zodat je daarop de persoonsgegevens kunt invullen of, naar keuze, de geprinte stickers vanuit Collecteweb kunt plakken. Na de collecte kunnen de QR-dragers bij het oud papier. QR-dragers worden jaarlijks vernieuwd i.v.m. de beperkte geldigheidsduur van de QR-code.

Donatiekaarten

Je kunt de donatiekaarten inzetten bij:

 • wijken of plaatsen waar niet gecollecteerd kan worden, bijvoorbeeld omdat het een appartementencomplex betreft;
 • indien mensen niet thuis zijn.

Er zitten standaard 10 donatiekaarten in het collectantenpakket. Heb je er meer nodig, dan kun je deze los bijbestellen.

Campagneposter (A3 formaat)

De campagneposter is beschikbaar in A3-formaat. Je kunt de campagneposter ophangen op plaatsen in de buurt waar veel mensen komen, bijvoorbeeld bibliotheek, buurthuis, supermarkt of winkel.

Collectantenwervingsposter

Deze poster kun je bijvoorbeeld bij de bibliotheek, supermarkt of winkel in de buurt ophangen of bij je thuis. Onderaan de poster kun je aangeven waar je nieuwe collectanten zoekt en waar zij zich kunnen aanmelden. De poster is op A3 formaat.

Collectantenwervingsflyer

Met deze wervingsflyers kunnen jij en jouw wijkcoördinatoren toekomstige collectanten in jullie omgeving benaderen. Aanmeldingen komen direct bij de Nierstichting binnen en worden geregistreerd in Collecteweb.

Bussticker

Elke collectebus is voorzien van een rode bussticker. Indien nodig kun je extra busstickers bestellen om oude of beschadigde stickers te vervangen.

Etiketvel

Voor het printen van de gegevens van de collectanten voor de legitimatiebewijzen zijn etiketvellen beschikbaar. Elk vel heeft 18 etiketten en je hebt 5 etiketten nodig per collectant. Let op! De etikettenvellen die je ontvangt zijn blanco. De afbeelding hieronder is slechts een voorbeeld hoe de indeling per collectant wordt.

Kaarten algemeen

Voor verschillende gelegenheden hebben we kaarten beschikbaar.

Felicitatiekaart, zonder tekst.

Condoleancekaart (Valt niet binnen het standaard assortiment. Wanneer je deze nodig hebt graag even contact met de regiomanager)

Binnenzijde van deze condoleancekaart is blanco.

Opslagdozen voor collectebussen

Voor het opslaan van collectebussen zijn dozen beschikbaar voor 6 of 12 bussen.

Vlaggen en spandoeken

Voor het ophangen van Nierstichting vlaggen, op eigen grond, is geen vergunning van de gemeente nodig. De vlaggen zijn beschikbaar in twee formaten: 100 X 150 cm en 150 X 225 cm.
Voor het ophangen van spandoeken kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt. Deze vraag je aan bij de gemeente. Doe dit tijdig en informeer naar de voorwaarden voor het ophangen. De spandoeken zijn beschikbaar in twee formaten: 100 x 600 cm en 75 x 400 cm.

Jubilarismaterialen

Voor alle jubilarissen, dus coördinatoren én collectanten, die zich 10, 25 of 40 jaar voor de Nierstichting inzetten, bestel je een onderscheiding. Bij 10 jaar ontvangt de jubilaris een pen, bij 25 jaar een luxe pen en bij 40 jaar een taartschep met inscriptie. Voor de andere jubilarissen kun je een jubilariskaart bestellen. Hierop vul je zelf het aantal jubileumjaren in en is er ruimte voor een persoonlijke tekst. Daarnaast is er een felicitatiekaart beschikbaar waarop je een eigen tekst kunt schrijven, bijvoorbeeld voor andere felicitaties dan een jubileum.

10 jarig jubileum:

25 jarig jubileum:

40 jarig jubileum:

Jubilariskaart: