Afstorten sealbag(s)

Om te kunnen voldoen aan de eisen van de banken voor het afstorten van geld hebben wij een speciaal team dat via de mail en telefonisch klaarstaat om u te helpen. Het is dus van belang dat u vóór 15 oktober uw muntgeld en sealbags heeft afgestort én uw afrekenstaat heeft ingevuld.
U ontvangt in de collecteweek één sealbag van ons, samen met een stortingsspecificatie. In een sealbag kunnen maximaal 200 biljetten. Mocht u meer sealbags nodig hebben, dan kunt u deze aanvragen bij Service & Administratie.

Locatie sealbag(s) storten
De afgelopen maanden heeft Geldmaat een groot aantal automaten geplaatst voor het storten van uw sealbag(s).
Let op! Muntgeld dient u op een andere Geldmaat locatie af te storten.

 • Ga naar locatiewijzer.geldmaat.nl.
 • Zoek uw locatie bovenin via de zoekbalk door uw postcode in te voeren.
 • Kies Filter -> alle diensten -> Sealbag storten.
 • U ziet dan het adres van de door u gekozen locatie en de openingstijden.

Stortingskosten
Het storten van de collecteopbrengst is kostenloos. Indien bij het storten van papiergeld de stortingsspecificatie ontbreekt, onvolledig is ingevuld óf er beschadigde biljetten worden meegeleverd wordt er €5 bij ons in rekening gebracht.

Dit kunt u alvast thuis doen

 1. Verzamel alle getelde biljetten.
 2. Haal gescheurde en buitenlandse biljetten uit de stapel.
 3. Stop maximaal 200 biljetten in de sealbag. Bij meer dan 200 biljetten gebruikt u meerdere sealbags. Mocht u meer sealbags nodig hebben dan kunt u deze aanvragen bij Service & Administratie.
  • Sorteer de biljetten op bedrag.
  • Noteer op de stortingsspecificatie:
  a. het sealbagnummer (3 letters, 7 cijfers),
  b. het nummer van uw collectegebied (deze staat op de begeleidende brief bij de sealbag of kunt u terugvinden op Collecteweb),
  c. datum,
  d. het aantal biljetten van elke coupure, met daarachter het bedrag,
  e. het totaalbedrag.
 4. Stop het linkerdeel van de stortingsspecificatie in de sealbag. Het rechterdeel van de stortings[1]specificatie is de kopie die u bewaart bij uw administratie.
 5. Meld uw sealbag(s) aan bij de Nierstichting via het online aanmeldformulier op: nierstichting.nl/sealbagstorting Wij melden uw storting dan op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur aan bij de bank. De bank geeft u dan na onze aanmelding de mogelijkheid om binnen 48 uur uw sealbag(s) te storten.
 6. U ontvangt binnen 2 werkdagen een mail van ons met de bevestiging dat de storting is aangemeld. Plak de sealbag dicht met de sealstrip. In de mail staat vermeld tot wanneer u uiterlijk de tijd heeft om uw sealbag(s) te storten. Let op! Doet u dit niet vóór het vermelde moment, dan moet u een nieuwe sealbag aanvragen bij Service & Administratie en alle stappen hierboven opnieuw doorlopen.
 7. Zoek de locatie waar u uw sealbag(s) kunt deponeren. (Zie Een stortingslocatie vinden. Let op! Het afstorten van sealbags en muntgeld vindt plaats bij verschillende locaties van Geldmaat.

Het storten zelf

 • Houd de sealbag met de barcode naar boven voor de automaat. Er verschijnt een rode streep (barcodelezer). Als de automaat de barcode op de sealbag leest, opent het luik.
 • Leg de sealbag waarmee u de automaat hebt geopend met de barcode naar boven in de automaat.
 • De automaat sluit.
 • De automaat print een stortbewijs, bewaar dat goed.
 • Herhaal deze handelingen voor alle sealbags.
 • Vul direct na het afstorten van uw sealbags en muntgeld de afrekenstaat in op Collecteweb.

Kijk voor een uitgebreide uitleg op Collecteweb onder Downloads en formulieren: Nierstichting-sealbag.pdf

Om te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen van de banken voor het afstorten van geld hebben wij een speciaal team dat tot 15 oktober via de mail en telefonisch klaarstaat om u te helpen. Het is dus van belang dat u vóór 15 oktober uw geld heeft afgestort én uw afrekenstaat heeft ingevuld.

Heeft u nog vragen?
Voor vragen of hulp bij de organisatie van de collecte kunt u rekenen op de medewerkers van Service & Administratie! (ma t/m vrij, 9 - 17 uur)
collecte@nierstichting.nl
tel. 035 697 80 50